Καλά μας κάνει ο Λουτσέσκου...


Ο Γιώργος Τσακίρης εξηγεί γιατί δικαιολογείται όλο το σόου του Ρουμάνου τεχνικού, για το πώς αντιμετωπίζει χώρα και ποδόσφαιρο, ενώ αναφέρεται και στο πέναλτι..

Στο Ελλαδιστάν δεν αποτελεί είδηση και δεν συνιστά πρόβλημα, να αποθεώνεται η ενέργεια του Ραζβάν Λουτσέσκου, να μη τιμωρείται, τι πιο σύνηθες θα πει κανείς, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις να δικαιολογείται, επειδή -λένε- τον έβριζαν!

Καμία έκπληξη δεν προκαλεί όλο αυτό το άρρωστο πράγμα, έτσι είναι ο Έλληνας, αυτή είναι η νοοτροπία και η κουλτούρα του. Όμως δεν γίνεται να είναι και τούτη η κατάσταση ανεκτή από όσους φωνάζουν ότι θέλουν ένα καλό ποδόσφαιρο, από την ίδια τη διοργανώτρια αρχή και από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Πολύ περισσότερο όμως δεν επιτρέπεται, για την ακρίβεια απαγορεύεται, από την πολιτεία και τη συγκεκριμένη κυβέρνηση, να μην επιβάλλει κυρώσεις, τιμωρίες και διαδικασίες που ισχύουν σε οπαδούς – φιλάθλους, αλλά όχι σε μέλη αποστολων ομάδων.

Δεν είναι δυνατόν να προκαλείται βία από αντιδράσεις ατόμων που νταηλίκι επιβάλλονται στους πάγκους, τους δίνουν μια διαπίστευση και έχουν ρόλο την προστασία ατόμων, τα οποία δεδομένα έχουν σκοπό να προκαλέσουν, αλλά να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα για δαύτους! Όφειλε η πολιτεία να ξεκαθαρίσει αυτά τα πράγματα διότι τα γνώριζε και φυσικά είχε όλο το χρόνο όταν έκλεισε τα γήπεδα, αλλά και έπειτα το καλοκαίρι πριν αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, να έχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αντιμετώπισης και των συγκεκριμένων προσώπων. Αφού δεν το κάνει η Superleague και η ΕΠΟ μα το επιβάλλει το κράτος, απλά, γρήγορα και απόλυτα δικαιολογημένα…

Καλά μας κάνει ο Λουτσέσκου και αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα. Είναι 100% αυτό που συνηθίζουμε να λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις: βρίσκει και τα κάνει… Σου λέει εδώ είναι… μπανανία, λέω τόσο καιρό τόσα αρρωστημένα πράγματα, κάνω ότι απίθανο μπορεί να σκεφτεί νους, προκαλώ, έχω χτυπήσει αντίπαλο παίκτη και δεν υπάρχει η παραμικρή τιμωρία. Οπότε; Προφανώς και πολύ καλά μας κάνει. Εμείς του το επιτρέπουμε και συνεχίσουμε να το κάνουμε. Επαναλαμβάνω έχει χτυπήσει, πισώπλατα φυσικά, ποδοσφαιριστή αντίπαλης ομάδας, με τις κάμερες ανοιχτές, να τα δείχνουν όλα και όμως είναι ακόμη ανάμεσά μας αυτός ο άνθρωπος.

Αν από τις πρώτες δηλώσεις του είχε τιμωρηθεί, αν στις ακραίες αυτές αντιδράσεις του, όπως είναι το χτύπημα αντιπάλου παίκτη, η πρόκληση σχεδόν σε κάθε έδρα (ξεχάσατε τι έκανε ο Ρουμάνος και οι δικοί του στο Βικελίδης με την ολοκλήρωση του αγώνα που του έδωσε τον τίτλο; Αλλα και τότε το σύνολο των ΜΜΕ έκανε πλυντήριο) είχε τιμωρηθεί, δεν θα τολμούσε να σκεφτεί να προκαλέσει ξανά. Το αυτονόητο να συνέβαινε, μια τιμωρία μεγάλη και απουσία από τους αγωνιστικούς χώρους, θα τον ανάγκαζε να μην αντιδράσει ποτέ ξανά. Ο Μανόλο Χιμένεθ για απαράδεκτη ενέργεια, όχι χτύπημα σε ποδοσφαιριστή αντίπαλης ομάδας (ούτε καν) είχε τιμωρηθεί με 8 αγωνιστικές (και πολύ σωστά).

Αν το ίδιο συνέβαινε στην πρώτη, έστω τη δεύτερη, από τις στιγμές που έχει γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής ο Ρουμάνος, τώρα δεν θα μιλούσαμε καν για το θέμα. Οπότε η ευθύνη βαραίνει εξ ολοκλήρου τούτη τη χώρα, αφενός και κυρίως τα ποδοσφαιρικά όργανα (Superleague και ΕΠΟ), αφετέρου την ίδια την Πολιτεία πλέον, αφού καταβάλει μεγάλο αγώνα για την καταπολέμηση της βίας και επιτρέπει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές από πρωταγωνιστές που έχουν υποχρέωση να συνιστούν το παράδειγμα μίμησης και όχι το ακριβώς αντίθετο. Κι όλα αυτά διάολε τα έκανε ο Λουτσέσκου σε ματς που δεν είχε τον παραμικρό λόγο και αφορμή…

Η μοναδική φάση είναι το πέναλτι μαρς που δεν πήρε η ΑΕΚ στην φάση που Λιβάι Γκαρσία και την ξεκάθαρη ανατροπή από τον Μπάμπα… Φανταστείτε να ήταν και ανάποδα αυτή τι θα έκανε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ!









ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια