«Υπερβολές» και «χάος» στο ρόστερ


Ο Insider θέτει τη σωστή διάσταση στη λογική της κίνησης για τον Φοφανά, αλλά και το μέγεθος του ρόστερ της ΑΕΚ

Τώρα που τελείωσαν οι μεταγραφές, εκτός ελεύθερων, καλό είναι να σημειωθούν δύο πράγματα. Πρώτον με αφορμή την κουβέντα που άνοιξε για το αν θα ήταν υπερβολή ο Φοφανά ή όχι…

Ένα είναι το βασικό: Ρωτήθηκε ο προπονητής πριν μπει η ΑΕΚ ξανά στο… παρά πέντε σε συζητήσεις. Εκεί τελειώνει η κουβέντα. Ρωτήθηκε και ήταν σύμφωνος. Ήθελε τον παίκτη και μετά την απόκτηση του Πιερό. Δεν είπαμε να μην συζητάμε ποδοσφαιρικά ή να μην έχει ο καθένας την άποψη του. Όμως όταν αρχίζει η κουβέντα σε σχέση με το αν υπήρχε λογική ή δεν υπήρχε λογική γενικότερα στο σκεπτικό, καλό είναι να ξέρουμε πως υπήρχε. Η λογική καλή ή κακή, σωστή ή λάθος καθώς κανείς δεν έχει παντρευτεί την απόλυτη ευστοχία στις στρατηγικές επιλογές, προκύπτει απο την συνεννόηση διοίκησης – τεχνικού επιτελείου. Αυτό έγινε στην περίπτωση μας.

Ο πραγματικός αριθμός των διαθέσιμων παικτών

Δεύτερο που έχει σημασία γιατί και αυτό πολύ – φοριέται. Αρκεί να μπείτε στο σάιτ της ΑΕΚ και να δείτε το ρόστερ της πρώτης ομάδας. Έχει 30 ποδοσφαιριστές όντως. Από αυτούς όμως στο rotation διεκδικούν ρόλο οι 26.

Δεν λέμε ότι είναι λίγοι για δύο διοργανώσεις εκ των οποίων η μία στο δεύτερο μισό της σεζόν. Δεν είναι όμως και η εικόνα που έχουν οι περισσότεροι. Οι προπονητές μιλούν συνήθως για ένα ρόστερ 23-24 παικτών. Εδώ είμαστε δύο περισσότεροι. Γιατί γίνονται συγκρίσεις για παράδειγμα με αντιπάλους σε άλλες σεζόν, που είναι άτοπες. Γιατί ο Ολυμπιακός ας πούμε πέρσι και πρόπερσι είχε φτάσει να έχει καμιά 40αριά στην προπόνηση. Μην λέμε και ό,τι θέλουμε.

Οι τραυματισμοί και η διαπίστωση

Ο αριθμός δεν είναι μικρός, αλλά δεν είναι και χαοτικός. Και προσέξτε και μια άλλη λεπτομέρεια. Η κουβέντα γίνεται σε μια περίοδο που ευτυχώς δεν έχουμε ιδιαίτερο θέμα με τραυματισμούς και μακάρι να μείνει έτσι. Όμως για να είμαστε ρεαλιστές, στην ΑΕΚ δεν βρίσκεις εύκολα σεζόν που να μη σου πέσουν σε κάποιες περιόδους πολλές φορές μεγάλες χρονικά μάλιστα, μαζεμένες απώλειες με τραυματισμούς. Και τότε θυμάσαι την αξία των πολλών και καλών επιλογών.

Και θυμίζουμε εδώ πως το πρόβλημα η ΑΕΚ το έχει αντιμετωπίσει και πρόπερσι που ήταν πάλι χωρίς Ευρώπη.

Με λίγα λόγια, πάντα θα γίνεται κουβέντα πριν δούμε τα πράγματα στην πράξη. Αλλά στην πράξη και σε βάθος χρόνου μέσα στην σεζόν θα φανεί αν είμαστε πολλοί, αν είμαστε λίγοι, πότε και που θα παίξει ο ένας ή ο άλλος… Η δική μας άποψη είναι ότι είμαστε καλά.

Ο Insider








ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια