Ο Αλμέιδα αλλάζει προφίλ στην ομάδα και είναι θέμα χρόνου να φανεί στο γήπεδο


Το νέο στυλ παιχνιδιού της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μετά τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό, άφησε τους δύο πρώτους της βαθμούς στην «Αγιά Σοφιά- OPAP Arena» με αντίπαλο την Λαμία του Μαρίνου Σατσιά. Η προσπάθεια του coach Ματίας Αλμέιδα να αλλάξει την επιθετική λειτουργία της ομάδας του όμως, είναι ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή της.

Στο σημερινό μας κείμενο, αναλύουμε τις τακτικές αλλαγές του Αργεντινού και παρουσιάζουμε την στροφή που κάνει από το Gegenpressing στο Positional Play. Δεδομένα χρειάζεται λίγο ακόμα χρόνο, όμως το πλάνο του είναι ξεκάθαρο και δεν γίνεται να αποτύχει.

Γιατί αλλάζει φιλοσοφία

Μετά την πρώτη του “εκκωφαντική” χρονιά στην Ελλάδα, ο Ματίας Αλμέιδα επιχειρεί να εμπλουτίσει το επιθετικό παιχνίδι της ΑΕΚ. Ο Αργεντινός coach παρουσίασε μια ομάδα που ξέφυγε από τα Ελληνικά δεδομένα, παίζοντας σε πρωτοφανής εντάσεις και ασκώντας πίεση στον αντίπαλο που συναντούσες μόνο σε κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μία αναζήτηση στο google με τις λέξεις PPDA και ΑΕΚ θα σας πείσει.

Με το Gegenpressing η ΑΕΚ έκανε ποδοσφαιρικό bullying στους αντιπάλους, ήταν τόσο έντονο το φαινόμενο που δεν χρειαζόταν να κάνει κάτι άλλο στο γήπεδο. Ωθούσε την ομάδα που είχε απέναντι της σε συνεχή λάθη, σκοράροντας στη συνέχεια βάζοντας αφόρητη πίεση στην αντίπαλη περιοχή. Η εξαιρετική κατάσταση που βρέθηκαν οι Λιβάι - Πινέδα και τα κρίσιμα γκολ του Τσούμπερ, της έδωσαν πρωτάθλημα και Κύπελλο.....


0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια