Πολύ χαλαρή ΑΕΚ, έβαλε μόνη της στο παιχνίδι την Εσκάλδες!


Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 4-0 και τελικά νίκησε με το εύθραυστο 4-3 την αδύναμη ομάδα από την Ανδόρα με τα καμπανάκια να… χτυπάνε!

Η ΑΕΚ κατάφερε… μόνη της να βάλει στο παιχνίδι της πρόκρισης την Εσκάλδες καθώς από 4-0 που βρέθηκε να κερδίζει στο 51’ τελικά νίκησε μόνο 4-3 και είναι όλα ανοιχτά στην ρεβάνς στην Ανδόρα την 1η Αυγούστου σε πλαστικό χλοοτάπητα!

Η Ένωση είχε ένα εξαιρετικό ημίχρονο, βρήκε 3 γκολ και είχε δοκάρι, στο β’ ημίχρονο σκόραρε και 4ο γκολ, αλλά μετά… χαλάρωσε ανεξήγητα και το πλήρωσε ακριβά καθώς ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της στον επόμενο γύρο του Conference League.

Στο 6’ ο Λιούμπιτσιτς έκανε το 1-0, στο 20’ ο Γκαρσία το 2-0, στο 31’ ο Γκατσίνοβιτς το 3-0, ο Μουκουντί στο 52’ το 4-0, ο Βίντα έβαλε αυτογκόλ στο 65’, στο 75’ ο Γκαρσία αστόχησε σε πέναλτι, τρία λεπτά μετά μείωσε με πέναλτι ο Αντρέου και στο 83’ ο Μαρτίνεζ έκανε το 4-3.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ στην Ανδόρα με την Εσκάλδες την Πέμπτη 1η Αυγούστου στις 19:30, για την ρεβάνς του β’ γύρου του Conference League.

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το πρώτο ματς της σεζόν με τον Ματίας Αλμέιδα να βάζει στο αρχικό σχήμα τον Στρακόσα, τον Ρότα δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερό μπακ, τον captain Βίντα με τον Μουκουντί στα στόπερ, Σιμάνσκι και Γιόνσον στα χαφ, δεξί εξτρέμ τον Ελίασον, αριστερό τον Γκατσίνοβιτς και τον Λιούμπιτσιτς πίσω από τον Γκαρσία.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και με ενθουσιασμό. Στο 5’ σουτ του Λιούμπιτσιτς εκτός περιοχής, απέκρουσε με δυσκολία ο κίπερ των φιλοξενούμενων και στην επαναφορά ο Γκατσίνοβιτς προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Στο επόμενο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά από βαθιά μπαλιά, γύρισε την μπάλα και ο Λιούμπιτσιτς μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το γρήγορο 1-0! Το πολύ δυνατό ξεκίνημα της ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά είχε αποτέλεσμα και στο 11’ ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε γρήγορα ένα πλάγιο άουτ, ο Λιούμπιτσιτς εκτέλεσε από διαγώνια θέση, όμως μπλόκαρε ο Μουνιόθ.

H ΑΕΚ πίεζε συνεχώς, η Εσκάλδες αδυνατούσε να βγάλει την μπάλα από την περιοχή και έτσι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επέμενε με την μπάλα να επιτίθεται. Στο 20’ ο Στρακόσα έβγαλε τη βαθιά μπαλιά με απευθείας ελεύθερο, ο Λιβάι Γκαρσία έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με διπλή προσπάθεια νίκησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων για το 2-0. Το… κιτρινόμαυρο πάρτι συνεχιζόταν απέναντι στην αδύναμη ομάδα από την Ανδόρα και στο 31’ είχαμε το 3-0! Ο Ρότα πάτησε περιοχή περιοχή, γύρισε την μπάλα, ο Γιόνσον την άφησε για τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έδωσε αέρα τριών τερμάτων!

Στο 34′ ο Eλίασον έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, άστοχη κεφαλιά του εκτός ισορροπίας Λιβάι Γκαρσία. Εν συνεχεία η ΑΕΚ έριξε ρυθμούς και στο 42′ με δυνατή σέντρα του Χατζισαφί από τα αριστερά, δεν κατάφερε να βρει την μπάλα ο Λιβάι για να σκοράρει. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η ΑΕΚ έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες. Μία με τον Ελίασον και μία με τον Λιούμπιτσιτς όπου άγγιξαν το 4ο γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Το β’ ημίχρονο άρχισε δίχως αλλαγές για την ΑΕΚ, αλλά με μία σπουδαία ευκαιρία της Εσκάλδες. 

Στο 47′ λάθος του Μουκουντί, ο Λοπέζ βγήκε τετ α τετ αλλά ο Στρακόσα τον νίκησε και αποθεώθηκε από τον κόσμο της ΑΕΚ! Ο Γκατσίνοβιτς και ο Σιμάνσκι είχαν δύο σουτ που δεν βρήκαν στόχο, αλλά έφυγαν κόρνερ και η Ένωση έδειχνε να ψάχνει και άλλο τέρμα γρήγορα. Τελικά πέντε λεπτά μετά η ΑΕΚ βρήκε το 4ο γκολ της. Ο Ελίασον εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Μουκουντί πήδηξε ψηλά και έκανε άνετα 4-0.

Αμέσως μετά στο 54′ ο Ελίασον έβγαλε την μπαλιά, ο Λιούμπιτσιτς βρέθηκε σε τετ α τετ, όμως αντί να εκτελέσει προσπάθησε να σπάσει την μπάλα στον Ρότα και έκανε φάουλ στον τερματοφύλακα με τον συμπαίκτη του να μην προλαβαίνει μάλιστα την μπάλα. Στο 58′ σουτ του Μπερλανγκά μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε με ευκολία ο Στρακόσα.

Στη μία ώρα αγώνα ο Αλμέιδα έκανε τριπλή αλλαγή. Έβαλε Γαλανόπουλο-Κοϊτά-Φερνάντες βγάζοντας από το ματς Γκατσίνοβιτς-Ελίασον-Σιμάνσκι. Τελικά η Εσκάλδες βρήκε γκολ… από παίκτη της ΑΕΚ, καθώς μόνο έτσι μπορούσε να απειλήσει πραγματικά. Στο 65’ ο Βίντα στην προσπάθεια του να γυρίσει την μπάλα στον Στρακόσα με το κεφάλι «κρέμασε» τον τερματοφύλακα του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 4-1, με τον κόσμο της ΑΕΚ να αποθεώνει τον Κροάτη παρά το λάθος του. Στο 72’ ο Κοϊτά με ωραία ενέργεια από αριστερά και σουτ απείλησε, με τον γκολκίπερ της Εσκάλδες να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 73’ ο Λιούμπιτσιτς με τρομερή κάθετη μπαλιά, έβγαλε τον ταχύτατο Γκαρσία απέναντι στον Μουνιόζ που τον ανέτρεψε με τον ρέφερι να δίνει το πέναλτι αμέσως. Ο Γκαρσία στο 74’ εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας το απέκρουσε. Αμέσως ο Αλμέιδα έκανε αλλαγές και έβγαλε τον Γκαρσία και τον Χατζισαφί για να βάλει Μάνταλο και Αμραμπατ. Ο Λιούμπιτσιτς πέρασε αριστερό μπακ και ο Μαροκινός φορ!

Αμέσως μετά ο Στρακόσα έκανε λάθος υπολογισμό με την μπάλα και στην προσπάθεια του να διώξει ανέτρεψε τον Αντρέου και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Έτσι ο ίδιος παίκτης στο 78’ έκανε το 4-2 με πέναλτι. Και πέντε λεπτά μετά η Εσκάλδες σόκαρε τους πάντες με το 4-3 από ένα ξερό σουτ του Μαρτίνεθ!

Στο 88′ δυνατό σουτ του Πάολο Φερνάντες, έβγαλε με δυσκολία ο Μουνιόθ! Στις καθυστερήσεις ο Αμραμπατ έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες! Η ΑΕΚ πίεζε μέχρι το τέλος, αλλά δεν βρήκε το γκολ που έψαχνε για να πάρει ανάσα. Έτσι τελείωσε το ματς με 4-3 και την πρόκριση ανοιχτή!

ΑΕΚ – Ιντερ ντ’ Εσκάλδες 4-3

ΓΚΟΛ:

6’ Λιούμπιτσιτς 1-0 σουτ
20’ Γκαρσία 2-0 σουτ
31’ Γκατσίνοβιτς 3-0 σουτ
52’ Μουκουντί 4-0 κεφαλιά
65’ Βίντα 4-1 αυτογκόλ κεφαλιά
78’ Αντρέου 4-2 πέναλτι
83’ Μαρτίνεθ 4-3 σουτ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Στρακόσα (77’), Γιόνσον (82’), Μάνταλος (86’) – Αλόνσο (41’), Μουνιόζ (74’)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Ο MVP ΤΟΥ ΑΕΚ – ΙΝΤΕΡ ΝΤ’ ΕΣΚΑΛΔΕΣ

Ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς ήταν ο κορυφαίος για την ΑΕΚ μέχρι να φύγει από ελεύθερος επιθετικός για να πάει αριστερό μπακ! Ο Κροάτης έκανε σπουδαία δουλειά, βρήκε το πρώτο γκολ, έδωσε ασίστ και έβγαλε και τρομερή κάθετη στον Γκαρσία στην φάση του πέναλτι.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΕΚ – ΙΝΤΕΡ ΝΤ’ ΕΣΚΑΛΔΕΣ

Η χαλαρότητα της ΑΕΚ μετά το 4-0 τα φταίει όλα, με τις αλλαγές του Αλμέιδα να μην δίνουν τίποτα παρά μόνο κάποιες σκόρπιες ενέργεις του Κοϊτά.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης:








ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια