Κάθε αρχή και δύσκολη, το ζόρικο καλοκαίρι πριν το πιο γλυκό πρωτάθλημα της ΑΕΚ!


Οσα συνέβαιναν στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1988, με την έλευση του Μπάγεβιτς και τις πρώτες μέρες της διοίκησης Γιδόπουλου

Η ΑΕΚ, που έμπαινε στη δέκατη σαιζόν χωρίς πρωτάθλημα, έκανε την πρώτη της, προβληματική, συγκέντρωση στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Την προεδρία της ομάδας είχε αναλάβει, με τη μορφή μάνατζμεντ, ο Στράτος Γιδόπουλος, περίπου ένα μήνα πριν κερδίζοντας στο νήμα τον Μάκη Ψωμιάδη επίσης υποψήφιο.

Ο Ψωμιάδης ανέλαβε το τμήμα μπάσκετ και μέσω αυτού θέλησε να δείξει στους κιτρινόμαυρους φίλους ότι ήταν λάθος που ο Ζαφειρόπουλος δεν τον επέλεξε στο ποδόσφαιρο. Ο “Big Mac” τάραξε τα νερά με την απόκτηση του Νάσου Γαλακτερού, από τον Αμύντα, αλλά και την πρόταση μαμούθ στον Άρη για τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Την ίδια ώρα ο Γιδόπουλος στο ποδόσφαιρο έχανε έναν έναν τους μεταγραφικούς του στόχους. Ο Βέλιμιρ Ζάετς δεν τα βρήκε με τον Μπάγεβιτς, ο Κώστας Αντωνίου μπλοκαρίστηκε στον Παναθηναϊκό που του ανανέωνε μονομερώς το συμβόλαιο του, ο Σωτήρης Μαυρομμάτης έκλεισε στον Ολυμπιακό, ο Νίκος Αναστόπουλος, που επέστρεφε από την Αβελίνο πήγε στον Πανιώνιο γιατί κρίθηκαν πολλά τα λεφτά που ζητούσε, o Μίκυ Χάζαρντ της Τσέλσι ήταν πανάκριβος.

Η Ένωση χωρίς μεταγραφές, με μείον τέσσερις σίγουρους τους Θεολόγη Παπαδόπουλο, Βασίλη Βασιλάκο που ήταν μπλεγμένοι στο σκάνδαλο με τον στημένο αγώνα του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, τον Νίκο Πιά αλλά και τον Ράικο Γιάνγιανιν που δεν έπεισαν με την παρουσία τους. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα άκουγε στο όνομα Μανωλάς. Ο Στέλιος έστειλε τελεσίγραφο μή νυμα στον Γιδόπουλο, “μεταγραφή ή φεύγω”, δείχνοντας πως ήταν πλέον ξένο σώμα στην ομάδα και μετακόμισε στο νησί του την Νάξο.

Οι μουρμούρες στο πρόσωπο του Γιδόπουλου ξεκίνησαν ενώ στο διοικητικό συμβούλιο απειλήθηκε κρίση όταν 3 μέλη έδειχναν έτοιμα για παραίτηση. Σαν σήμερα στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, χωρίς προπόνηση αφού ο Μπάγεβιτς δεν είχε φτάσει ακόμη στην Ελλάδα, χωρίς μεταγραφές με αποδυναμωμένο ρόστερ και χωρίς την παρουσία του Στέλιου Μανωλά, που πραγματοποίησε την απειλή του πως δεν θα βρίσκεται στην πρώτη συγκέντρωση.

Το πλήθος του κόσμου που περιτριγύρισε τον πρόεδρο της Α.Ε.Κ., έξω από το γήπεδο, απειλούσε να κρεμαστεί ο Μανωλάς από το τσιγκέλι και ζητούσε μεταγραφές. Ο Γιδόπουλος από την πλευρά του δήλωσε: “Δώστε περιθώριο, πάτε να με καταδικάσετε ενώ είμαι μόλις 20 μέρες στην ομάδα, ξεχάστε τον Ζαφειρόπουλο εγώ πλήρωσα για να είμαι πρόεδρος, την Α.Ε.Κ. την είχαν μια ζωή από κάτω όμως τέρμα τα μικρομάγαζα που ήξεραν” ήταν μερικά από τα λόγια του νέου αφεντικού της Ένωσης ενώ στο τέλος ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου.

Τις επόμενες ημέρες το κλίμα μέρα με τη μέρα άλλαζε εντελώς όταν ο Μίροσλαβ Οκόνσκι ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα, ο Μανωλάς πείστηκε και επέστρεψε, ο Μπάγεβιτς έδειχνε σοβαρός και μετρημένος μεταδίδοντας στον κόσμο τη σιγουριά, ενώ το καλοκαίρι εκείνο η Α.Ε.Κ. απέκτησε Αντώνη Μήνου, Φράνκ Κλόπα, Σταύρο Σταματή, Γιώργο Φαμέλη και Γιώργο Παπακωστούλη και η προσθήκη του Τόνι Σαβέβσκι τον Δεκέμβριο ώθησε περισσότερο την ομάδα στο πρωτάθλημα η οποία κατέκτησε τον τίτλο μετά από δέκα χρόνια.










ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια