Ο Πόνσε γίνεται η ακριβότερη πώληση στην ιστορία της ΑΕΚ - Ξεπέρασε την μεταγραφή Μπάρκα στην Σέλτικ


Η οριστική συμφωνία της ΑΕΚ για την παραχώρηση του Εζέκιελ Πόνσε δείχνει ότι μπορεί να πουλάει και σε καλές τιμές

Το deal της ΑΕΚ για την πώληση του Εζέκιελ Πόνσεστη Χιούστον Ντάιναμο είναι γεγονός καθώς η Ένωση έφτασε σε οριστική συμφωνία με τον σύλλογο του MLS για την παραχώρηση του 27χρονου Αργεντινού φορ. Μια μεταγραφή που θα επισημοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με την Ένωση ήδη να κινείται για την αντικατάστασή του. Μάλιστα ο Ματίας Αλμέιδα ήταν ενήμερος για την υπόθεση και είχε δώσει το ok ώστε να προχωρήσει.

Όπως έγινε γνωστό, το ενδιαφέρον του αμερικανικού κλαμπ ήταν έντονο τον τελευταίο ενάμιση μήνα, ενώ και ο ίδιος ο Πόνσε επιθυμούσε να πραγματοποιήσει τη μετακίνηση αυτή. Άλλωστε πρόσφατα είχε βρεθεί οικογενειακώς στις ΗΠΑ για διακοπές και πιθανότατα και γι’ αυτόν τον λόγο, προκειμένου δηλαδή να δει από κοντά το νέο περιβάλλον.

Ο Πόνσε ξεπέρασε Μπάρκα, Παπασταθόπουλο και Βράνιες

Τα 8,5 με 9 εκατ. ευρώ που θα βάλει στα ταμεία της η ΑΕΚ από την πώληση του Πόνσε στη Χιούστον Ντάιναμο αποτελούν και με διαφορά την ακριβότερη πώληση στην ιστορία της Ένωσης, σπάζοντας μετά από τέσσερα χρόνια το ποσό της μεταγραφής του Βασίλη Μπάρκα από την ΑΕΚ στη Σέλτικ. Και δείχνοντας ότι η ΑΕΚ μπαίνει και σε αυτήν τη λογική, δηλαδή των ακριβών πωλήσεων όπως απαιτείται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, παραχωρώντας τον Αργεντινό φορ πάνω από τα διπλάσια χρήματα σε σχέση με αυτά που είχε ξοδέψει για να τον αποκτήσει.

Ο Μπάρκας το καλοκαίρι του 2020 είχε κάνει το μεγάλο βήμα παίρνοντας μεταγραφή στη Σέλτικ, με την ΑΕΚ να βάζει στα ταμεία της 5 εκατ. ευρώ συν μπόνους. Μέχρι χθες και το οριστικό deal για τον Πόνσε, ο Έλληνας γκολκίπερ βρισκόταν στην κορυφή της σχετικής λίστας, στην οποία είχε παραμείνει για μια δωδεκαετία ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία της ΑΕΚ με τα 3,8 εκατ. ευρώ που είχε δαπανήσει η Τζένοα για να τον κάνει δικό της το 2008.

Στην τέταρτη θέση των ακριβότερων πωλήσεων στην ιστορία της ΑΕΚ είναι το όνομα του Όγκνιεν Βράνιες, ο οποίος το 2018 είχε πάρει μεταγραφή για την Άντερλεχτ έναντι του ποσού των 3,2 εκατ. ευρώ, ενώ στο top 5 των πωλήσεων μπαίνουν με το ίδιο ποσό οι Μάριο Μιτάι και Σωτήρης Κυργιάκος. Ο Μιτάι προ διετίας είχε υπογράψει στη Λοκομοτίβ Μόσχας με την ΑΕΚ να εισπράττει 3 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχο ήταν το ποσό που είχε λάβει η Ένωση το 2009 από την πώληση του Κυργιάκου στη Λίβερπουλ.








ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια