«Φωνάζει» για ενίσχυση η ΑΕΚ, βαριά ήττα (6-0) από την Αλκμάαρ στο πρώτο φιλικό


Η ΑΕΚ επιβεβαίωσε πως χρειάζεται πολλές και καλές προσθήκες, πολλά κενά στην άμυνα και ακίνδυνη επιθετικά στην πρεμιέρα της με την Αλκμάαρ

Είναι κάτι που το ξέρουν άπαντες και πρώτος ο Αλμέιδα. Η ΑΕΚ χρειάζεται πολλές και σημαντικές μεταγραφές για να γίνει ξανά η ομάδα που θαύμασαν όλοι στη σεζόν του νταμπλ. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο πρώτο φιλικό της νέας σεζόν, όπου γνώρισε βαριά ήττα από την Αλκμάαρ με 6-0. Οι Ολλανδοί εκμεταλλεύθηκαν κάθε αδυναμία της ΑΕΚ, είχαν απόλυτο ποσοστό ευστοχίας σκοράροντας έξι φορές σε ισάριθμες τελικές (!), πίεζαν ψηλά και έβαλαν δύσκολα στους παίκτες του Αλμέιδα, που είχαν πολλά κενά στην άμυνα και ήταν ακίνδυνη επιθετικά.

Επειτα από λίγες ημέρες σκληρής προετοιμασίας και έντονων προπονήσεων, ο Αλμέιδα επέλεξε να ξεκινήσει με μια 11άδα που ήταν με παίκτες έμπειρους, αρκετοί εκ των οποίων είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο την περυσινή σεζόν. Η Ενωση ξεκίνησε με τη γνώριμη διάταξη των δύο τελευταίων χρόνων (4-4-1-1), με τον Μάνταλο δεύτερο φορ και τον Φερνάντες αριστερά. Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, προσπαθώντας να πιέσει ψηλά τους Ολλανδούς. Μόλις στο 3’ ο Γαλανόπουλος είχε εξαιρετική ευκαιρία, αλλά το διαγώνιο πλασέ απέκρουσε εντυπωσιακά ο Οβούσου.

Μεγάλα κενά στην άμυνα

Το μεγάλο ζήτημα της ΑΕΚ αφορούσε την αμυντική λειτουργία. Είχε πολλά κενά (κυρίως στη δεξιά πλευρά της), όταν πίεζαν οι Ολλανδοί και «έκλεβαν» την μπάλα, έβγαιναν αμέσως σε θέση βολής. Από μαρκάρισμα (ίσως και φάουλ) στον Γιόνσον, ο Φαν Μπόμελ άνοιξε το σκορ (11’) με συρτό πλασέ από τη γωνία της περιοχής. Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να απαντήσει άμεσα με τον ίδιο τρόπο δύο λεπτά έπειτα (13’). Ο Μάνταλος έκλεψε μέσα στην περιοχή, αλλά τον σταμάτησε στο τετ α τετ ο Οβούσου.

Οσο περνούσε ο χρόνος, η ΑΕΚ έδειχνε να χάνει ενέργεια και οι Ολλανδοί μπορούσαν να γίνονται επικίνδυνοι κάθε φορά που πίεζαν. Ετσι, στο 27’ ο Μπουρμέεστερ πρόλαβε Μουκουντί και Μήτογλου και έδωσε στον Ζεεφουίκ που νίκησε τον Θεοχάρη, ενώ στο 43’ ο Μπουρμέεστερ έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ο Μήτογλου δεν πρόλαβε να τον σταματήσει και με υπέροχη λόμπα «κρέμασε» τον γκολκίπερ της ΑΕΚ και έκανε το 3-0.

Οι δοκιμές του Αλμέιδα

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αλμέιδα άλλαξε τελείως την 11άδα, παρατάσσοντας σχήμα αποτελούμενο κυρίως από παίκτες της ΑΕΚ Β’. Μοιραία, δεν υπήρχε μεγάλη συνοχή και οι φάσεις ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι Ολλανδοί (και αυτοί με πολλά νέα πρόσωπα) βρήκαν ξανά δίχτυα, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο: πίεση ψηλά, λάθος του Ραντόνια και ο Ντε Βιτ μέσα από την περιοχή έκανε το 4-0 για την Αλκμάαρ.

Στην πορεία του αγώνα, ο Αλμέιδα έκανε κάποιες δοκιμές ακόμα. Ισως το πιο ενδιαφέρον σε αυτό το διάστημα ήταν το σχήμα με τον Ζίνι στην κορυφή της επίθεσης κατά το τελευταίο 20λεπτο. Στα αξιοσημείωτα και η ανεπίσημη πρεμιέρα του Τσιλούλη με τα «κιτρινόμαυρα», με τον νεοαποκτηθέντα παίκτη να καλύπτει τη θέση του δεξιού ακραίου. Στο φινάλε υπήρξε κατάρρευση από την ΑΕΚ και η Αλκμάαρ σκόραρε ακόμα δύο φορές, με τους Ντε Ρόντε (87’) και Κάσιους (89’).

Αλκμάαρ-ΑΕΚ 6-0

ΑΕΚ (Α’ Ημίχρονο): Θεοχάρης, Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί, Ελίασον, Γαλανόπουλος, Γιόνσον, Φερνάντες, Μάνταλος, Γκαρσία

ΑΕΚ (Β’ Ημίχρονο): Αγγελόπουλος, Κανελλόπουλος, Πήλιος, Χρυσόπουλος, Ραντόνια, Φοφανά, Ρουκουνάκης, Μαχαίρας, Ζίνι, Τσιλούλης, Θεοδωρίδης (70’ Κάτσικας)

Αλκμάαρ (Α’ Ημίχρονο): Οβούσου, Πενέτρα, Βαν Μπόμελ, Κλασιέ, Ντέκερ, Λάχντο, Σούτεν, Σμιτ, Μπουρμέεστερ, Ζεεφουίκ, Ντε Βίτ

Αλκμάαρ (Β’ Ημίχρονο): Βέρχολστ, Κάσιους, Γκόες, Μαρτίνς, Κουπμέινερς, Μίγινανς, Μπάζοερ, Ποκού, Σαντίκ, Βαν Μπρέντεροτ, Σμιτ










ΠΗΓΗ: enwsi.gr

0/ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ/ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια